"Iputj" (saldais ķirsis)
Koki vidēja lieluma, to vainags apaļš, vidēji biezs. Ogas lielas 5-6 grami, sirds veida, saldas, ļoti garšīgas. Miziņa gluda, spīdīga, tumši sarkana, gandrīz melna. Augļu mīkstums skrimšļains, tumši sarkans. Ražot sāk agri: 2. -3. gadā pēc stādīšanas. Ražo bagātīgi un regulāri. Nogatavojas jūlija 1. dekādē.
"Brjanskaja Rozovaja" (saldais ķirsis)
Koki aug vidēji spēcīgi, veido platu, vidēji biezu vainagu. Augļi apaļi, to vidējā masa 4g. Miziņa gluda, spīdīga, gaiši sarkana. Augļa mīkstums skrimšļains, krēmkrāsā, sula gaiša, augļi plaisā ļoti mitrās vasarās. Ienākas jūlija beigās, ziemcietība augsta.
"Meelika" (saldais ķirsis)
Koki aug spēcīgi, veido paretu vainagu. Augļi nelielieli, to vidējā masa 3- 3.5 gr, plakaniapaļi.Augļi mīksti, sulīgi, to mīkstums tumši sarkans, neplaisā. Koku ziemcietība vidēji laba. Ziedpumpuru ziemcietība ļoti laba. Ražot sāk 3. vai 4. gadā pēc stādīšanas. Ražība vidēji laba. Augļi saldskābi, garšīgi, nogatavojasjūlija 1. dekādē.
"Ļeņingradskaja Čornaja" (saldais ķirsis)
Augļi nelieli, to vidējā masa 3-3,5 g., sirds veida.Miziņa gluda, spīdīga, tumši sarkana, gandrīz melna.Augļi mīksti, sulīgi, neplaisā. Koku ziemcietība vidēji laba, Ražot sāk 3-4 gadā pēcstādīšanas. Ražīga, ražo regulāri. Augļisaldskābi,garšīgi, nogatavojās jūlija 1.dekādē.
"Utena dzeltenā" (saldaisķirsis)
Ķirši samērā lieli, dzelteni, labu garšu, sulīgi,mitrā laikā neplaisā.Koks vidēji liela auguma.Ziemcietība vidēja, ražība laba.
"Strojotrjadnaja" (saldā skābā ķirša krustojums)
Ziemcietīga, ļoti ražīga. Augļi vidēji un lieli. Miziņa gluda, spīdīga, gaiši sarkana. Ražo regulāri. Ziemcietīga.